Mobilize Limo: новий електричний седан для таксі та оренди автомобілів

Електричний седан, який ідеально підійде для служб таксі за передплатою і прокату автомобілів.

Електричний седан з підключеними послугами для таксі за передплатою

Mobilize представляє Limo - чотиридверний седан довжиною 4,67 м з повністю електричною силовою установкою, створений спеціально для служб таксі за підпискою, водіїв орендних автомобілів і автопарків. Автомобіль надається тільки за передплатою разом з пакетами послуг.

Mobilize Limo - це результат роботи спільного підприємства, утвореного Renault Group і Jiangling Motors Group Co., Ltd (JMCG) в 2018 році. У ньому втілилися напрацювання та досвід у сфері електричної мобільності, включаючи автомобілі та послуги, які Renault Group та її партнери накопичили більш ніж за 10 років роботи.

Прем'єра нової моделі відбудеться 8 вересня на Мюнхенському автосалоні 2021 на стенді Renault в день, присвячений бренду Mobilize. Після цього буде створено парк з 40 автомобілів Mobilize Limo для тестування послуг, які планується надавати по всій Європі, починаючи з другої половини 2022 року.

«Перша модель бренду Mobilize - Limo - стала відповіддю на розвиток ринку таксі. Це комплексна пропозиція, що включає сам автомобіль і гнучкий набір послуг, наочно ілюструє здатність Mobilize вирішувати актуальні потреби користувачів. При його створенні використовувалися унікальні розробки Renault Group у сфері мобільності, а також програми фінансування RCI Bank and Services». 

Клотільд Дельбо, генеральний директор Mobilize

alt
Економічна модель оренди автомобілів з нульовим викидом для таксі

У Європі спостерігається стрімке зростання ринку послуг таксі і прокату автомобілів. Очікується, що до 2030 року він зросте з сьогоднішніх 28 млрд євро до 50 млрд євро. Крім того, на цьому ринку відбудеться швидке і широке поширення електрифікованих моделей. Дійсно, скоро без електромобілів не можна буде потрапити в центр міст, де діють обмеження по трафіку, наприклад в зони низьких викидів, які зараз утворюються по всій Європі. При цьому водії приватних автомобілів в основному пересуваються в містах і передмістях. Наприклад, з 47 500 автомобілів для прокату, зареєстрованих у Франції, 75% знаходяться в Парижі і на території Великого Парижа (цифри Stacian за 2020 рік).

Таким чином, Mobilize Limo - це ідеальне рішення для водіїв, яким потрібен престижний і недорогий в експлуатації автомобіль без викидів. Цей тихий електромобіль з плавним ходом долає близько 450 км на одній зарядці (очікується отримання сертифіката WLTP) і здатний розвіяти всі сумніви щодо електричного транспорту, які можуть бути у водіїв і власників автопарків.

Mobilize Limo буде надаватися разом з пакетами послуг для різних типів застосування, включаючи таксі, індивідуальну оренду та інші види приватних перевезень (наприклад, для медичних організацій, соціального транспорту та ін.). У пропозиції Mobilize знайдеться варіант для всіх водіїв, в тому числі тих, хто використовує автомобіль постійно, неповний час або періодично. Відповідні послуги також будуть доступні для інших електромобілів Renault Group.

Договори про оренду Mobilize, якими управляє RCI Bank and Services, можуть включати різний пробіг і укладатися на різний час. Для тих, хто користується автомобілем зрідка, доступний варіант з оплатою за один час водіння. Для автопарків при службах таксі і прокатних компаній Mobilize запропонує звернутися до своєї мережі партнерських стартапів. Вони зможуть надати комплексне рішення для бізнесу (включаючи диспетчеризацію парку, обробку платежів, зарядку автомобілів тощо), яке дозволить скоротити сукупну вартість володіння і підвищити ефективність роботи.

У пакети Mobilize також увійдуть такі послуги, як гарантії від виробника, обслуговування, Страхування та рішення для зарядки. Ці вигідні комплексні пропозиції (подробиці про них будуть опубліковані пізніше) допоможуть комерційним операторам спокійно працювати і зосередитися на основному бізнесі.

Елегантний преміальний дизайн
Елегантний преміальний дизайн
Limo має 4,67 м в довжину, 1,83 м в ширину і 1,47 м у висоту, що наближає його до автомобілів D-сегмента. Це елегантний і статусний 4-дверний седан з коротким капотом і крутим дахом. Його плавний, але динамічний силует відповідає актуальним стандартам дизайну електромобілів. Limo доступний в трьох найпопулярніших кольорах кузова (Metallic Black, Metallic Grey, Glossy White) і дарує відчуття вишуканості і високої якості виконання. Серед характерних рис Mobilize Limo: • втоплені в двері ручки, які висуваються при відкритті замка; • світлодіодні фари і вишукана оптика з динамічними покажчиками повороту; • логотипи Mobilize спереду і позаду та надписи Mobilize Limo під боковими дзеркалами; • 17-дюймові легкосплавні диски димчастого кольору. У салоні Limо виникає відчуття спокою і умиротворення завдяки матовій оббивці TEP (з ефектом шкіри), м'якою на дотик і простою в експлуатації. Двері прикрашені світловими смугами і хромованими вставками, а для салонного освітлення можна вибрати один з семи кольорів за настроєм. На рульовому колесі і килимках є логотип Mobilize. Приладова панель з високоякісних матеріалів з декоративними карбоновими вставками гідна седанів цього сегмента. На верхній частині панелі розташувалися два екрани водійського інтерфейсу: 10,25-дюймовий для приладового щитка і 12,3-дюймовий в центрі для мультимедійної системи. "Головна перевага Limo - його електрична силова установка. Вона робить цей автомобіль ідеальним рішенням для міст, де люди користуються послугами таксі через додатки найчастіше. Завдяки пробігу приблизно в 450 км водій може їздити на ньому один або два повних дні без підзарядки. Статусний, просторий і підключений Limo демонструє здатність Mobilize задовольнити потреби як професійних, так і приватних користувачів».
Високий рівень комфорту для водія і пасажирів
Високий рівень комфорту для водія і пасажирів
При розробці Mobilize Limo конструктори в першу чергу думали про потенційні сфери його застосування і необхідні послуги. Вони хотіли зробити салон максимально комфортним і практичним як для водіїв, так і для пасажирів. У водійському кріслі Limo є електрорегулювання за восьми параметрами (у кріслі переднього пасажира - чотири), а у рульову колонку можна змінювати за висотою та вильотом, що дозволяє підібрати ідеальне положення для водія будь-якої комплекції. Між передніми сидіннями знаходиться охолоджуваний відсік для зберігання. Завдяки довгій колісній базі в 2,75 м Mobilize Limo пропонує винятковий комфорт для пасажирів на задньому ряду, які отримують простір на рівні колін в 288 мм, що скоріше характерно для автомобілів більш високого цінового сегмента. Задні двері відкриваються дуже широко, забезпечуючи простий доступ до сидінь другого ряду. Завдяки плоскій підлозі там можуть з комфортом розміститися троє дорослих людей. У відкидному центральному підлокітнику є два підстаканники. Пасажири заднього ряду можуть підключити свої смартфони та планшети до одного з двох USB-роз'ємів. Вони можуть регулювати гучність музики, підсвічування і роботу повітряних дефлекторів. Просторий багажник Mobilize Limo об'ємом 411 л чудово підходить для великих валіз. Колесо-докатка розміщується під підлогою багажника.
Плавний та енергійний хід
Плавний та енергійний хід
Mobilize Limo оснащується електричним двигуном потужністю 110 кВт (150 к.с.) з крутним моментом 220 Н-м, який доступний з початкових обертів. Він дозволяє енергійно прискорюватися в будь-яких умовах, а також може використовуватися в інших цілях. Limo рухається плавно і м'яко на міських і приміських трасах, він розганяється з 0 до 100 км/год за 9,6 секунд, а його максимальна швидкість становить 140 км/год. На вибір доступні три режими водіння: Eco, Normal і Sport. В Налаштуваннях автомобіля також можна задати один з трьох рівнів інтенсивності системи рекуперативного гальмування. З Limo легко маневрувати на міських дорогах завдяки радіусу повороту в 11,2 м. Він також оснащується системою звукового оповіщення VSP, яка повідомляє пішоходам та іншим водіям про присутність автомобіля і завжди включається на швидкостях нижче 30 км/год, а також в режимі Drive.
Прості та ефективні підключені функції
Прості та ефективні підключені функції
Мультимедійна система Mobilize Limo дозволяє підключити смартфон до центрального 12,3-дюймового сенсорного екрану. Це зручно, оскільки більшість водіїв для навігації та доступу до різних платформ, таких як Uber, користуються власними пристроями. У додатку для водіїв Limo можна подивитися всі дані про автомобіль, віддалено дізнатися його місце розташування і отримати доступ до деяких функцій (наприклад, відкрити або закрити двері, включити попереднє кондиціонування, запустити підзарядку акумулятора).
Підтримка всіх видів підзарядки
Підтримка всіх видів підзарядки
Mobilize Limo оснащується літій-іонним акумулятором з рідинним охолодженням ємністю 60 кВт-год, який забезпечує пробіг приблизно 450 км (очікується отримання сертифіката WLTP) на одній зарядці. Цього достатньо, щоб забезпечити середній денний Пробіг для більшості професійних користувачів (250 км), а заряду вистачить для тих, хто зазвичай проїжджає ще більше. Для зарядки Mobilize Limo можна використовувати більшість поширених зарядних систем постійного і змінного струму, в тому числі будь-які загальнодоступні зарядні термінали і домашні зарядні пристрої, навіть від звичайної розетки. В автомобілі передбачений режим Експрес-зарядки: вже через 4 години він буде готовий до поїздки на дистанцію 250 км.
Сучасні технології для оптимальної безпеки
Сучасні технології для оптимальної безпеки
У Limo використовується повністю світлодіодна оптика, що забезпечує найкращу видимість в темний час доби. У стандартній комплектації встановлюються вісім подушок безпеки (дві спереду, дві спереду з боків, дві ззаду і дві шторки), а також системи допомоги водієві. Залежно від ринку для Mobilize Limo може пропонувати зимовий пакет Winter Pack, що включає Підігрів сидінь і рульового колеса.
Про компанію Mobilize
Про компанію Mobilize

Mobilize займається мобільністю, енергетикою та службами даних. Компанія входить до складe Renault Group. Mobilize будується на базі відкритих екосистем, пропонує гнучкі рішення мобільності і допомагає переходити на стійкі енергетичні рішення в рамках стратегії Renault Group з досягнення вуглецевої нейтральності і зростанні відповідно до принципів економіки замкнутого циклу.