Renault Group та STMicroelectronics починають стратегічне співробітництво у галузі силової електроніки

Renault Group долучає компанію STMicroelectronics у якості ключового партнера за інновацій, який з 2026 року почне надавати силові напівпровідникові вироби для електричних та гібридних автомобілів Групи.

alt
Renault Group та STMicroelectronics оголосили про початок стратегічного партнерства

Булонь-Біянкур і Женева, - 25 червня 2021 року. Сьогодні Renault Group та STMicroelectronics оголосили про початок стратегічного партнерства, в рамках якого STMicroelectronics розроблятиме, виготовлятиме та постачатиме продукти Renault Group та супутні компонентові рішення для силової електроніки, що використовуються в електричних та гібридних автомобілях. Ці енергоефективні технології можуть суттєво збільшити дальність пробігу електромобілів та скоротити час зарядки, що в свою чергу призводить до зменшення вартості акумуляторів та експлуатації.

Renault Group та STMicroelectronics сприяють підвищенню енергоефективності Групи в галузі електричних та гібридних автомобілів на базі широкозонних напівпровідників STMicroelectronics. Партнери будуть розширювати економічні, компактні, модульні компоненти відповідно до технологічних потреб Renault Group у карбідно-кремнієвих виробах (SiC) та нітрид-галієвих транзисторах (GaN), в тому числі, пропонуючи компонувальні рішення. У ролі ключового партнера Renault за інновацією STMicroelectronics з 2026 по 2030 роки отримає гарантовані обсяги щорічних заявок на такі модулі та транзистори.

«Ми радіємо, що у наших рішеннях буде використана силова електроніка такого ж лідера ринку, як компанія STMicroelectronics. Ми зможемо розробити технології для підвищення енергоємності та скорочення часу зарядки акумуляторів для наших електричних та гібридних автомобілів. Це партнерство гарантує подальші розміщення ключових компонентів, які дозволяють скоротити енергію на 45%, а вартість електричної силової установки на 30%, завдяки чому ми реалізуємо всі цілі за підвищення доступності, прибутку та популярності електромобілів», - сказав Лука де Мео, генеральний директор Renault Group.

«ST розробляє найсучасніші силові напівпровідники, які використовуються в електрифікованих платформах для автомобілів. Завдяки такому передовому матеріалу, як карбід кремнію та нітрид галію, ми створили ефективні рішення, які допомагають Renault Group реалізувати свою стратегію розвитку електричних та гібридних платформ нового покоління, - відзначив Жан-Марк Шері (Jean-Marc Chery), президент та генеральний директор STMicroelectronics. - ST і Renault Group розділяють загальне прагнення для підвищення екологічності транспорту. Це партнерство стане черговим кроком у поступовій декарбонізації, яка зараз відбувається в автомобільній промисловості та пов'язаних ланцюжках поставок».

Принципи сталого розвитку лежать в основі стратегії і рішень як Renault Group, так і STMicroelectronics. І ця стратегічна співпраця черговий раз доводить, що технології і продукти ST допомагають підвищувати екологічність транспорту та енергоефективність систем і пристроїв будь-яких типів. Перехід на енергозберігаючі технології та скорочення енергоспоживання в експлуатації електричних і гібридних автомобілів допоможе Renault Group і далі знижувати викиди вуглецю у відповідності зі своєю метою по досягненню вуглецевої нейтральності до 2040 року в Європі і до 2050 року в світі.

Презентація технологічної екосистеми Renault, включаючи розповідь про стратегічну співпрацю з STMicroelectronics, буде опублікована в ході онлайн-конференції Renault eWays, яка відбудеться в середу 30 червня 2021 року о 12:00 (київський час). Лука де Мео зі своєю командою представлять стратегію, яка зробить Renault Group лідером електрифікації і допоможе підвищити доступність і прибутковість електромобілів.

Про Renault Group
Renault Group знаходиться в авангарді інноваційної мобільності, яка сьогодні змінюється зсередини. Завдяки альянсу з Nissan і Mitsubishi Motors і власній унікальній експертизі в сфері електрифікації Renault Group, в яку входять 5 брендів-партнерів (Renault, Dacia, LADA, Alpine і Mobilize), пропонує своїм клієнтам стійкі та інноваційні рішення в галузі мобільності. Компанія веде діяльність більш ніж в 130 країнах, в ній працює понад 170 000 чоловік, а в 2020 році її продажі склали 2,9 млн автомобілів. Renault Group готова до боротьби на ринку і має намір здійснити амбітну трансформацію, яка принесе велику користь. В її основі лежить розробка нових технологій і послуг, а також нова лінійка ще більш конкурентоспроможних, збалансованих і електрифікованих автомобілів. Група усвідомлює екологічні проблеми сучасного світу і до 2050 року має намір досягти вуглецевої нейтральності в Європі. www.group.renault.com
Про компанію STMicroelectronics
ST займається розробкою, виробництвом і продажем напівпровідникових компонентів. У компанії працює 46 000 чоловік. “Ми є незалежним виробником пристроїв, у нас більше 100 000 клієнтів і тисячі партнерів, з якими ми проектуємо і створюємо продукти, рішення і екосистеми для їх завдань, які також допомагають берегти навколишнє середовище. Наші технології допомагають розвивати більш інтелектуальний транспорт, вести ефективний енергетичний менеджмент і здійснювати масштабне розгортання Інтернету речей та мобільних мереж 5G”. Додаткові відомості див. на сайті www.st.com.