Фернандо Алонсо виступатиме за команду Renault Dp World F1 Team з 2021 року
alt
Повернення легенди

Команда Renault DP World F1 Team підтвердила, що з наступного сезону разом з Естебаном Оконом в якості основного пілота виступатиме Фернандо Алонсо. Фернандо стартував в 314 Гран-прі, 97 разів займав подіум і здобув 32 перемоги. З огляду на сильний історичний та емоційний зв'язок між командою і Фернандо Алонсо - Renault і Фернандо разом виграли два чемпіонські титули в 2005 і 2006 роках - прийняте рішення є сміливим і значущим для майбутнього команди.

Майбутнє команди
Renault є одним з найбільших брендів в Формулі-1. Видатний і досвідчений пілот Фернандо Алонсо повертається в Формулу-1 і готовий до роботи зі своєю улюбленою командою. Майстерність Фернандо, його вміння працювати, перевершуючи свої можливості, завзятість і безперечний талант - все те, що робить цей союз очевидним. Команда покладає на Фернандо великі надії, пов'язані з поверненням титулу. Той факт, що він стане частиною команди, додасть сенсу прихильності Renault до найвищого рівня автоспорту. Майбутній сезон команда бачить, як дует пілотів, що доповнюють один одного, які уособлюють досвід і молодість, наділених різними талантами і представляють різну цінність для спільної справи. Бойовий дух Фернандо має піти на користь всій команді і дозволити кожному досягти своїх цілей.
Сіріл Абітебул, керуючий директор Renault Sport Racing
«Підписання контракту з Фернандо Алонсо - частина плану Групи Renault, яка не тільки підтверджує нашу подальшу участь у Формулі-1, але і свідчить про наше прагнення повернутися до лідерських позицій. Те, що він стане частиною команди, є величезною перевагою як для автоспортивного напрямку, так і для бренду в цілому. Зв'язок Фернандо з командою і вболівальниками настільки сильний, що наш вибір був передбаченим. Разом з минулими успіхами сьогоднішнє обопільне і сміливе рішення стане великим доробком на майбутнє. Досвід і цілеспрямованість Фернандо дозволять всім розкрити свій максимальний потенціал для того, щоб привести команду до найвищих результатів, яких вимагає сучасна Формула-1. Він також додасть команді, яка дуже швидко розвивається, культуру гонок і перемог, щоб долати перешкоди разом. Нарівні з Естебаном його місія полягатиме в тому, щоб допомогти Renault DP World F1 Team підготуватися до сезону 2022 року в найкращих умовах, наскільки це можливо».
Фернандо Алонсо
«Renault - перш за все моя сім'я, мої найприємніші спогади в Формулі-1 пов'язані з двома чемпіонськими титулами, але зараз я дивлюся в майбутнє. Мене переповнюють емоції, і я пишаюся тим, що повертаюся в команду, яка дала мені шанс на початку моєї кар'єри і яка тепер надає мені можливість повернутися на найвищий рівень. У мене є принципи і амбіції, відповідні проекту команди. Їх прогрес цієї зими підтверджує можливість досягнення цілей на сезон 2022 року, і я буду максимально ділитися своїм досвідом з усіма, від інженерів до механіків і моїх напарників по команді. Команда хоче і має можливість повернутися на подіум, як і я».